header-couscous

Niet voor de poes, die Cous Cous!

Eén keer heb ik geprobeerd Cous Cous te maken, ik kan je vertellen, geen succes. Veel te nat, veel te kleverig. En de mevrouw van de Hema (want daar verkopen ze het tegenwoordig ook) had me nog wel zo goed uitgelegd hoe het moest.

Drie dagen later had mijn vriendinnetje een heerlijke couscous salade met bietjes & mango gemaakt. Ik kreeg een foto toegestuurd en vroeg mij natuurlijk meteen af hoe zij dit had gedaan. Het water liep mij namelijk in de mond, en eerlijk gezegd (ze weet het zelf ook) is ze niet echt een keukenprinses. Hoe moeilijk kon het zijn? Toch maar even om advies gevraagd…

Zij vertelde mij haar Cous Cous geheim.

– Vul de waterkoker en zet hem aan.
– Pak een ovenschaal en vul de bodem met Cous Cous.
– Schenk het gekookte water over de schaal met Cous Cous zodat de Cous Cous NET onder water staat.
– Dek de schaal af met een theedoek/bord/deksel & laat dit 6 minuten staan.

Als je deze stappen volgt, is succes gegarandeerd! Je kan van alles toevoegen aan de Cous Cous, bijvoorbeeld geitenkaas & rucola! Eetsmakelijk alvast!

IMG_4065

De Cous Cous van Sandra met stukjes kip, bietjes & mango… Mmmm!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *