header-moestuin-1

Moestuintje in m’n hart…

Albert Heijn heeft dit voorjaar weer een geweldige commerciële actie waar menig groen hartje sneller van gaat kloppen. Bij iedere €15,- aan boodschappen krijg je een ‘moestuinpotje’. De moestuinpotjes verschillen van bieslook en basilicum tot aan een heuse wortel en prei.

In het kleine potje zit een kokostablet, zaadjes en een naambordje waarop je kunt bijhouden wanneer je gezaaid hebt. Zodra er water in buurt van het kokostablet komt, zwelt deze op en is het te gebruiken als ‘aarde’. Niet alles in een keer gebruiken, leg eerst het zaadmatje op een gedeelte van de ‘aarde’ en strooi daar het restant over.

Het potje is trouwens gemaakt van houtvezels en dus 100% afbreekbaar. Als jouw plantje de pot uit groeit, kun je hem met pot en al in de grond poten. Volgens AH zijn de potjes duurzaam geproduceerd en biologisch want ze bevatten geen pesticiden.

Slim van Appie, hier staan namelijk niet alleen de kids voor in de rij. Ook moeders rijdt daar graag een stukje verder voor.

Foto’s: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *