header-breakfast-cake

I want that cake cake cake…

Het kookboek van Rens Kroes stond al een aantal maanden op de afzuigkap tussen de andere kookboeken. Af en toe heb ik er wel snel door heen gebladerd maar nog nooit iets bereid. Simpelweg omdat ik er de tijd niet voor nam om een heerlijk recept van haar te bestuderen. Totdat de nieuwe keukenmachine van Kitchen Aid werd bezorgd.


Maar echt, deze machine vraagt gewoon om aandacht. Het stoere retro design in combinatie met de volledig metalen behuizing zorgt ervoor dat jij, ja zelfs JIJ, niet langs hem komt zonder even te kijken.

Dit was voor mij hét moment om dat boek over die healthy hapjes & super sapjes er eens bij te pakken. Om niet te moeilijk te beginnen, pikte ik de Breakfast Cake eruit. Healthy & handig want ik heb ’s ochtends vaak niet heel veel trek maar als ik niet ontbijt is mijn eet ritme gelijk van slag.

Wat je nodig hebt?!

nodig

Zoals je ziet, 4 bananen, 4 eieren, 120 gr havervlokken, 2 tl kaneel, 1 tl vanillepoeder & wat gedroogde bessen zoals bijvoorbeeld gojibessen & moerbeien. Ik heb een mix van gojibessen, moerbeien, cranberries & incabessen toegevoegd. Deze mix heb ik zelf samengesteld op de Swan Market in Rotterdam waar ‘MIJN GEDROOGD FRUIT’ met een stand stond. Zij hebben echt alles! Van superfoods tot tropisch gedroogd fruit. En wat super handig is, je kunt bij hun alles bestellen via www.mijngedroogdfruit.nl.

ready

Dit is mijn geweldige nieuwe keukenmachine. Bijna geluidloos mixt hij alle ingrediënten door elkaar. Ik heb het beslag vervolgens in een taartvorm gedaan in plaats van cakevorm. 25 minuten in de oven & hij is klaar!

happy

Deze cake valt gegarandeerd in de smaak. Hij eet makkelijk weg en je zit hier echt vol van! Zeker weten dat jij je ontbijt nooit meer overslaat?! Ik in ieder geval niet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *