header-primark

Op de kleintjes letten…

Diep van binnen zijn we allemaal verbaasd over het feit dat Primark voor €4,- een t-shirt kan produceren wat niet met ‘kinderhandjes’ gemaakt is. Hoe doen ze dat toch? Primark heeft een aantal jaren flink onder vuur gelegen. Eerst de ramp met de fabriek in Bangladesh in 2011 waar o.a. Primark kleding liet produceren. Later werd er de noodkreet gedwongen om uitputtende uren te werken’ gevonden in een was label van een zomerjurkje.

primark_0

Of dit label echt van een werker komt of dat dit een ‘stunt’ is, is nog steeds niet helemaal duidelijk.

Maar Primark houdt zijn poot stijf en maakt een flinke comeback.  De keten opent steeds meer winkels en zet zelfs een lookbook online. Op de vernieuwde website van de Primark is van alles te vinden over o.a. de arbeidsomstandigheden en de milieuvriendelijkste verbouwingmethodes. Primark zegt dan ook: “Draag je Primark-kleding met trots.”

Vanuit het oogpunt van een fashion liefhebster vind ik het helemaal niet erg dat ik voor HEEL weinig HEEL veel leuks kan scoren. Zeker als bepaalde trends seizoensgebonden zijn, kun je los gaan bij Primark en hoef je niet te balen dat je dat rokje van €12,- niet meer kunt dragen. Nu moet ik wel zeggen, als je voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit kiest, zou ik je toch aan raden om gewoon lekker bij een modewinkel te shoppen waar je er van uit kunt gaan dat je t-shirt iets langer dan 3 maanden meegaat.

Maar ach, baat het niet dan schaadt het niet. En dat is wat ik eigenlijk elke maand denk. Vaak ga ik alleen voor leuke haaraccessoires (ik ben gek op bloemenkransen) & sokken. Maar deze keer kwam ik met iets meer thuis. Oeps….

Primark Stuff

Het basic t-shirt heeft mij slechts €4,- gekost. De AN-AN-AS bikini had ik al voor €8,- & de damaged jeans voor slechts €15,- (Zoals de meeste van jullie weten, ik ben geen jeans-fan. Maar hij zit heerlúk!) De superleuke ketting met pastelkleurige letters waar je je eigen tekst mee kunt samenstellen had ik voor €4,- al snel in mijn mandje liggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *