sporty-summer

Sporty Summer

Jups. Summer is coming. Dat betekent dat de koffer weer van zolder gehaald kan worden, de bikini’s opnieuw gepast moeten worden (én er vaak een nieuwe wordt aangeschaft, want die ene bikini is zo 2014) en we op onze lijn gaan letten. Want ook jij wil zonder ‘schaamte’ over het strand kunnen paraderen a la Baywatch…

Maar hoe doen we dat dan? JUIST de warme zomerdagen lokken mij in de val. Lekker een Coronaatje op het terrasje hier, een bitterballetje daar & niet te vergeten het overheerlijke ijs dat op iedere hoek van de straat tegenwoordig ‘ambachtelijk’ en vers is. Het lijkt ineens elke dag feest en aangezien ik alleen nog maar op ‘feesten & partijen’ rook, wordt mijn conditie ook niet bepaald beter in de zomer.

In januari ben ik geopereerd aan een knie blessure, waardoor ik ‘verplicht’ twee keer in de week naar de fysio moet en dagelijkse oefeningen thuis doe. Het is dat het ‘verplicht’ is want hierdoor sport ik sowieso twee keer in de week. Maar laat ik nu net een sportief vriendje hebben, die van fietsen, hardlopen, skaten enzovoorts houdt.

Zo is het onwerkelijke dus werkelijk geworden. Naast de fysio, doe ik één keer in de week bootcamp bij MO-tivated, skate ik bijna iedere week wel één keer EN ben ik laatst zelfs ‘helemaal’ naar ’s Gravenzande en weer terug gefietst (lees: 1 uur heen EN 1 uur terug, op een gewone Cortina fiets zonder versnellingen enzovoorts).

Al met al ben ik dus toch nog flink bezig, denk ik dan bij mezelf. En weetje, zo erg vind ik het eigenlijk ook niet. Het is best wel lekker om een stukje te fietsen met de avondzon in je gezicht en ook nog eens heel gezellig want onderweg klets je lekker met elkaar over de dingen waar je overdags niet aan toe komt.

Het klinkt misschien allemaal een beetje saai en huisvrouwerig maar geloof me, ik ben altijd weer blij als ik het weekend overleeft heb en m’n fiets weer opklim op maandagochtend richting de fysio…

Wat doe jij op zonnige zomeravonden? Kan jij wel van die heerlijke alcoholhoudende drankjes afblijven op het terras? Ik niet hoor, gisteravond is de BBQ nog aan geweest & van dat ijskoude biertje kon ik ook niet afblijven…

Na zo een zomerse uitspatting denk ik dan altijd maar, morgen skate ik een stukje verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *