cookies

Koekje van eigen deeg

Schaamteloos kan ik zo een pak koekjes op eten. Vooral de Bastogne met wit in het midden of de chocolate cookies zijn echte aanraders. Toch probeer ik nooit zoveel zoetigheid in huis te halen want bij mij blijft een pak koekjes niet lang in de kast liggen.

Wat ik heel leuk (en lekker) vind, is zelf koekjes bakken. Het deeg is altijd zoooo lekker, ik moet mezelf echt tegen houden om niet alles op te eten en ook nog wat te bewaren om in de oven te doen. Koekjes heb je echt super snel zelf gemaakt. Je moet alleen wel de juiste ingrediënten in huis hebben.

En daar heeft de Firma van Buiten wat op bedacht. Eén potje met alle benodigdheden (behalve boter) om heerlijke zandkoekjes te maken. Zo heb je super easy heerlijke koekjes op tafel staan. Het leuke van deze soort koekjes is, dat je figuurtjes uit het deeg kun drukken. Daarom zit er zelfs een drukvormpje bij de potjes van de Firma!

Uiteraard kun je je qua decoratie of nog net even een finishing touch helemaal uitleven. Zo heb ik gedroogde cranberry’s in de koekjes verwerkt. Maar een theelepeltje jam of een beetje cacaopoeder bij het deeg maakt ook al een wereld van verschil.

Dit is het super leuke potje waarin de ingrediënten zitten voor de koekjes.

IMG_8710

Voeg zelf 125 gram boter toe.

IMG_8711 IMG_8713

Meng de boter en de ingrediënten uit het potje met elkaar. Ik heb het met mijn lievelings keukenmachine gedaan maar je kunt het ook gewoon met je handen doen.

IMG_8714

Als je alles goed gemengd hebt, maak dan een bal en wikkel deze in huishoudfolie. Leg het deeg in de koelkast.

IMG_8717

Na 10 minuten haal je het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem op een plaat en rol het deeg uit. Zorg ervoor dat het deeg koel aanvoelt, anders blijft het kleven. Gebruik eventueel wat meer bloem.

IMG_8722

Zo zagen mijn mooie bloemetjes met cranberry eruit voor ze de oven in gingen. Zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen want het kan een beetje uitlopen.

IMG_8723

Tast toe zou ik zeggen 🙂

IMG_8729

 

De jongens van de Firma hebben zelf ook een uitleg voor jullie. Bekijk het filmpje hier.

Ik mag een potje vol koekjes weggeven aan mijn volgers! YAY! Wie verdient er volgens jou wel een koekje van eigen deeg? Laat het me weten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *