groen-afval

Groen afval

“Zo. Weer €40,- lichter aan groente, fruit & noten.” & “Speciaal naar die bakker gelopen voor SLOW COOKIES, hebben ze ze niet meer!” Oke. Do i need to say more? Het is weer maandag. In onze friends chat. Fuck our healthy lifes. Want na die gin tonics & stokbroodjes van het weekend MOET er weer gezond gegeten worden, hoor.

Waarom is gezond eten duur en lijkt het wel alsof het soms ONMOGELIJK wordt gemaakt? Dat was de vraag die dit weekend bij mijn vriendinnen en mij naar boven kwam. Die ene granola, daar zit mega veel suiker in. Dus daar kun je ook maar beter niet mee ontbijten. Enne, die pastasaus uit pot is dus écht niet gezond. Je kunt het beter zelf maken. Ja duh. Denk je dan. Maar overal waar ‘biologisch’ op staat krijgt ook ineens een soort bio-niet-logische prijs.

Voor mij een reden om eens na te denken hoe iets ‘gezond & goedkoop’ kan. Twee begrippen die als muziek in de oren klinken. Als een sixpack op onze buik en als een stapel monopoliegeld in onze portemonnee. Aangezien mijn boyfriend deze week op avontuur is, ben ik alleen thuis en heb ik HelloFresh even stop gezet. Nu moet ik dus zonder enige handleiding gezonde maaltijden in elkaar flansen.

Na het openen van de koelkast kon ik niet om de broccoli heen en moest ik hier wel iets mee maken. Aangezien ik het gewoon echt wel fris vind, dacht ik aan een soepje als lunch. En alsof het zo moest zijn, had ik alle ingrediënten voor een heeeeeerlijke broccoli/courgette soep in huis!

Eén broccoli, één courgette, een ui en een spaans pepertje. Het spaanse pepertje is van eigen kweek uit mijn moestuin. Ik heb eerst even de broccoli gekookt. Onder tussen de peper, ui en courgette gesneden. Dit in een grote pan gegooid met een lepel gesmolten kokosolie. Het spaanse pepertje is optioneel maar ik vind dat het net even wat meer smaak geeft.

Nadat de broccoli gaar is, doe je de broccoli en zo’n 300 ml van het kookwater bij de courgette en de rest. De hoeveelheid water kun je naar eigen smaak toevoegen. Heb je je soep liever wat dikker dan zou ik wat minder water toevoegen.

Laat het nog even pruttelen en zet daarna de staafmixer er in. Kijk uit voor de groene spetters, zou toch zonde zijn van je witte blouse 😉 Na het mixen in een kommetje doen, lepeltje erin. Beetje zout erover. En klaar is kees. Ohja, ik heb als ‘extra’ muntblaadjes gesnipperd en er doorheen gedaan. Een aanrader!

In een handomdraai staat er een super gezond en lekker soepje voor je neus van groen afval!

image1
Heb jij een leuke low budget healthy tip? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *