headerf1

This shit is bananas

Havermout is de ‘foodtrend’ op dit moment. Niet iedereen is fan van het nogal smakeloze papje, maar ik wel! Bijna elke ochtend eet ik een kommetje met warme havermout pap. De ene keer doe ik er rozijnen, peren en kaneel bij maar ook met granberry’s, appel en honing is ontbijten echt een feestje.

Maar met havermout kun je zoveel meer dan alleen een ‘papje’ maken. In een eerdere blogpost heb ik al eens havervlokken gebruikt in de Breakfast Cake van Rens Kroes. Ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam direct op de toffe site ‘Uit Pauline’s keuken’, vast niet onbekend voor de foodlovers onder ons.

Op ‘Uit Pauline’s keuken’ staan onwijs leuke, lekkere en gezonde recepten. En laat ik nou net in de mood zijn om wat nieuws te ontdekken. Ik heb nog wat rijpe bananen liggen, havermout heb ik altijd in de kast staan en toevallig had ik laatst een nieuwe voorraad rozijnen gekocht. Met deze combi kwam ik al snel op het recept ‘Havermouttaartje met banaan’.

Wat ik heb gebruikt? 40 gram havermout, 1 rijpe banaan, 200ml melk, een handje rozijnen en wat kaneel. In het originele recept van Pauline worden er ook nog kokossnippers toegevoegd. Deze heb ik niet in huis helaas en het is te vroeg om naar de supermarkt te gaan. Maar, ik ga hem onthouden want ik hou van kokos en ik denk dat het heel lekker is, ook door mijn havermout ontbijt!

FullSizeRender1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een klein schaaltje (10cm) in. Snijd de banaan in stukken en bedek de bodem van het schaaltje. Meng de melk, kaneel en havermout met elkaar.

FullSizeRender2

Voeg daarna de rozijnen toe en schenk dit over de banaan.

FullSizeRender3

Zet het schaaltje ongeveer 35 minuten in de oven en tadada….

FullSizeRender4

Dit is het resultaat! De geur komt je al tegemoet!

FullSizeRender5

Heerlijk met een beetje kwark! Thanks Pauline! Super simpel, super lekker en super gezond! Als dit geen goede start van de dag is….

P.s. Het was nog een beetje donker dus de foto’s zijn niet zo heeeulllll goed. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *